lördag 24 november 2012

Obama försöker driva Israel till en ny Förintelse.

Hur många försök har han gjort nu? 
Israel FÅR inte försvara sig enligt honom. Det senaste försöket att få Israel att inte försvara sig - där använde han oerhört fula tricks, genom att strypa Israels livlina när det gäller komponenter till amerikanska vapen

I avtalet straffas de attackerande muslimska terroristerna i Gaza inte på något sätt, de behandlas med silkesvantar. Hamas är ju den palestinska grenen av Egyptens Muslimska Brödraskap. Och Obama har supportat 

Brödraskapet precis överallt, hela Nordafrika, han bröt USA:s vänskap med Egypten och Mubarak som hade stabiliserat området i 30 år, och föste fram Brödraskapet där och dess än värre ondskans bröder, Salafisterna. Han har stött Brödraskapet där ett antal år.  Han var totalt ointresserad av att stödja demokratiska partier i Egypten. Han är lika ointresserade att stödja sådana krafter överallt i de muslimska områdena, som i Syrien, där han enbart försöker pressa fram det Muslimska Brödraskapets islamistiska fanatiker, emot intressena hos sunnis, sekulära, kurder, kristna.


Minns du hur det började? Det första Obama gjorde när han lurat till sig jobbet bl.a. med enorma mängder små bidrag (så de givaren inte behöver redovisas) från araber utomlands. se t.ex. länk1 länk2 länk3 - sista länken om hur fusket fortsatte vid sista valet. Det första var att han ringde Abbas och lovade honom fixa Israel, speciellt hela Jerusalem. Länk1, länk2, länk3

I början av hans diktatur tyckte han det var kul att för alla och en var att avslöja ett hemligt 40-årigt avtal om forskning i kärnfysik mellan USA och Israel. WashPost. Ända sedan dess har Obamas drive varit att minska Israels möjligheter att försvara sig. Han har knappast behandlat Israel som något USA länge har samarbetat med, utan som vilken bananrepublik som helst - eller en amerikansk stat där han hade något att säga till om.

Israel har ju själv inte alltid handlat så smart. De har helt bundit sig till att köpa vapen från USA eftersom det var tvunget i början när Israel varken hade pengar eller tekniskt know-how, men nu har det visat sig efter beräkningar att Israel hade tjänat ekonomiskt på att framställa vapen etc. själva och kunna sälja exportvarianter utan att fråga USA. 

De kunde göra det billigare än USA, där finns massor av stater som är intresserade - vi ser hur många som köpt drönare från Israel. Betydligt fler hade varit intresserade av jetplan om Israel hade fortsatt sitt Laviprojekt - kan Sverige sälja militärplan 200 år efter sin senaste erfarenhet av krig kan Israel med sin något färskare erfarenhet.
OK, jag har ju ingen inside info och om Israel tror det är bättre att satsa på drönare, UAV:s och satelliter, kanske de har rätt men många har sagt att de gjorde ett oerhört misstag att inte göra färdigt Lavi-projektet utan kasta oerhörda summor på amerikanska F-16, F-35 och allt vad det är.

Han har kontinuerligt om inte handgripligt stött så åtminstone stått på Irans sida mot Israel. Hans aktioner har gjort iranierna lite hungrigare men inte på något sätt bromsat kärnkraftsutvecklingen där. Många i Golfstaterna anser att han står på Irans sida. Han går kontinuerligt att utanför rampljuset ödmjuka sig inför Iran. Saudierna och andra börjar tala om att skaffa egna kärnvapen eftersom de inte kan lite på hans skydd mot de från Iran. Minns vad Panetta sa om Obamas tankar: "vi lovar hjälpa när iranska raketer har träffat Tel Aviv" och de anser det mycket bättre än att eliminera hotet från källan.

 Det senaste är att han försöker tvinga Israel ifrån San Remoavtalet, som är internationell lag, och Osloavtalet som är - ett avtal mellan två parter bevittnat av bl.a. USA och EU, och berätta för Israel, som han behandlar som en amerikansk stat, att de inte får bygga mellan Jerusalem och dess förstäder eftersom araberna kan bli irriterade över att inte kunna attackera judar där lika lätt som vanligt.

Här några artiklar jag lagt i bloggen som du bör läsa - sök bara efter obama så hittar du fler:
Obama förråder avsiktligt Israel och underlättar för Iran genom att läcka hemligstämplad information. USA sviker avsiktligt en allierad.
Mer om Obamas hat av Israel.
Fler och fler tar upp Obamas avsiktliga förräderi av vänskaplig stat.
Obama ger allt åt Iran bakom ryggen på alla andra västerländska stater och Israel.
Israel är SÅÅÅ trötta på Obama! Iran och Obama ensamma bak buskarna igen.
Mer om Obamas hat av Israel.
Fler och fler tar upp Obamas avsiktliga förräderi av vänskaplig stat.
Stora människorättsorganisationer kräver att Kongressen tar upp Obamas förräderi av Israels försvar.
Panetta sa vad Obama tänker.

Obama nu? Det är rätt kul att se att när han vann valet genom lurendrejeri gick vapenförsäljningen omedelbart upp i USA. Som vapenförsäljarna säger: "AK-47 försvinner omedelbart från våra hyllor" så inte har han fått det amerikanska folket att känna sig säkrare. Alla indikationer som visar på hur oerhört dåligt hans regim fungerar, fick hålla inne med sina resultat före valet, se här

USA har i trettio år hållit på att inte förhandla med en terrororganisation - tills nu, när de helt har fallit för Hamas ondska och gett dem makt över en allierad stat, Israel, vilket Netanyahu accepterade under tvång och vilket kan ha kostat honom valet i januari. USA har deklarerat Hamas för terroriststat, plötsligt bortglömt av den nuvarande diktatorn i Svarta Huset.  Åh, jag glömde, hon talar ju via Morsi, och inte direkt, men ser du den avgörande skillnaden? 

Morsis premiärminister var och gratulerade Hamas härom dagen till deras framgångar. Inte ett ord med bannor för att de attackerade judiska kvinnor och barn. Det Muslimska Brödraskapet i Gaza. Så Obama har placerat en terroristgrupp och Israel på samma nivå, och en annan islamistisk stat som domare över dem. Snyggt jobbat och han har nästan 4 år kvar att förstöra både USA och världen på.             

.......
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fn-varnar-for-oroligheter-i-egypten_7694746.svd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sida-ger-mer-stod-till-palestinier_7695316.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar