söndag 30 augusti 2015

Svenska antisemitiska politiker bildar "Jerusalemkommitté" för att stjäla Israels huvudstad från judarna. Med PLO-stöd.

Google översätter från http://www.jpost.com/Opinion/Confronting-anti-Israel-views-in-Sweden-413650
I den årliga rapporten från Jerusalem- kommittén, från och med 2012, kan man läsa att initiativet till bildandet av Jerusalemkommittén baserades på ett svenskt deltagande i Arabförbundets internationella konferens om Jerusalem i Doha mellan 26-28 Februari 2012, där deltagarna från Sverige var kända politiker som Kerstin Lundgren, utrikespolitisk taleskvinna för Centern i Sverige, och Veronica Palm, medlem i den svenska riksdagen och ett av de viktigaste namnen inom det socialdemokratiska partiet.

Den internationella konferensen om Jerusalem i Doha var fientligt inställd till Israel, med deltagande av extrema anti-israeliska organisationer som Neturei Karta. Syftet med konferensen var att fördöma judisk närvaro i Jerusalem. I slutdeklarationen från konferensen kritiserades "judaiseringen" av Jerusalem. Värd för konferensen var Qatardiktatorn Sheikh Hamad bin Khalifa. Att värden var en diktator verkar inte vara en fråga för de svenska politiker som protesterade mot judisk närvaro i Jerusalem.

Denna konferens inspirerade de svenska deltagarna till att skapa Jerusalemkommittén i syfte att "höja frågorna om Jerusalem och det palestinska folkets situation under ockupationen."

Vid det första styrelsemötet i Jerusalemkommittén under 2012 var några av medlemmarna MP Torbjörn Björlund och Peter Hultqvist, Sveriges försvarsminister sedan oktober 2014.

Ett av målen med Jerusalemkommittén har varit att arrangera en nordisk Jerusalemkonferens i den svenska riksdagen. De gjorde detta för första gången i november 2012. Enligt den årliga rapporten från Jerusalemkommittén finansierades denna nordiska Jerusalemkonferens delvis av PLO 2012. Så Jerusalem- kommittén, där många inflytelserika svenska politiker är inblandade, tvekar inte att ta ekonomiskt stöd från PLO, vilket naturligtvis undergräver deras trovärdighet.

Jerusalem är huvudstad i den judiska staten Israel. Att ledande politiker i Sverige är en del av en organisation som får ekonomiskt stöd från PLO och ifrågasätter om Jerusalem är judisk alls undergräver Sveriges låtsade "neutralitet" i Israel-Palestinafrågan.

En av politikerna i styrelsen för Jerusalemkommittén idag är Marie Granlund, riksdagsledamot och gruppledare för Socialdemokraterna i det  svenska parlamentens utskott för EU-frågor. Jerusalem- Kommittén fortsätter att vara ett nav där stora svenska politiker som stödjer en extrem anti-israelisk agenda kan samlas. Vad är mer oroande är att Facebook-sidan för Jerusalem kommittén sprider länkar till webbplatser med antisemitiskt innehåll som iranska Press TV och svenska Fria Tider.

Det är viktigt att förstå att bakom den svenska kritiken mot Israel finns en väl finansierad anti-israelisk maskin i samband med inflytelserika politiker som inte tar avstånd från antisemitiska webbplatser. Med andra ord, är den svenska kritiken av Israel partisk och saknar trovärdighet. Oavsett vad Israel gör blir det blir svårt att vinna stöd från den svenska regeringen eftersom många svenska politiker i samband med den nuvarande regeringen är medlemmar av eller anslutna till organisationer som Jerusalemkommittén, som har en tydlig anti-israelisk agenda.

Författaren är vice ordförande för den svenska NGO Perspektiv på Israel.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar