onsdag 27 april 2016

Bildts kärlek för det Muslimska Brödraskapet.

Artikel jag skrev maj 4, 2014 angående Bildts  kärlek för det Muslimska Brödraskapet.

Svenska tidningar skiner med ovanstående rubriker, utan det minsta om det faktum att Muslimska Brödraskapet är en ren terroristorganisation. Här ett utdrag från länk:
    Det finns inget speciellt nytt eller bisarrt i att märka att al - Banna [som startade det Muslimska Brödraskapet] visade ett ivrigt intresse för den estetiska dödskulten. Den klassiska historien om det muslimska brödraskapet, The Society of the Muslim Brothers, av Richard P. Mitchell, som utkom 1969, var ganska klarsynt om detta ämne redan då. Al - Banna kom upp med en dubbel fras om vikten av döden som ett mål för jihad - "konsten i döden" (Fann al - Mawt) och "döden är konst" (al - Mawt Fann). Denna fras blev , i Mitchells beskrivning , en berömd del av al-Bannas arv . För att klippa ihop sina egna parafraser med al - Bannas ord skrev Mitchell: "Koranen har beordrat folk att älska döden mer än livet" (som, kan jag tillägga, är en fras som vi har hört mer än en gång i terroristuttalanden under de senaste åren, till exempel i videobandet som gjordes av den islamistiska gruppen som attackerade Madrid 2004) . Och al-Banna fortsatte, i Mitchells presentation: "Om inte den filosofin i Koranen om döden ersätter kärleken till livet som har infiltrerat muslimer, kommer de ingenstans. Seger kan bara komma med att behärska konsten om döden."

Läs Berman innan du gråter för ödet för det muslimska brödraskapet.
Att, som de svenska blaskorna, gråta över ödet för medlemmar av MB som ser döden som högre än livet, tycer på en enorm okunnighet. Eller har de läst den svenska Wikin, som bara förhärligar dem och hänvisar till Hjärpe och Gardell. Åtminston gjorde den det tills för ett par år sedan när jag försökte lägga till stycket om "kritik" från den engelska Wikin. Några rester är kvar av det.....

Kanske de har tagit Bildt på orden, minns han twittrade till terroristledaren Mursi de kärleksfulla orden:
Congratulations to Mohammed Morsi on his election as President of Egypt. He must now be the president of all Egyptians.


Och efter det att terroristledaren Morsi hade sparkats:
The release of Dr Morsi is necessary in order to facilitate a legitimate and democratic solution to the crisis in Egypt.
Och alla svenska medier har tagit efter. MB går efter förste ledaren al-Bannas principer och de är alltså vad Bildt rekommenderar. Inte underligt att han blev rasande när Sisi tog över och sparkade Morsi. Sisi är väl inte guds bästa barn, också islamist, men verkar vara kapabel att få ordning på Egypten eftersom allt gick åt skogen under Morsi, spåren av försämringen av demokrati, ekonomi etc. Där är förhoppningar om att Sisi kan tänkas inse fördelarna med att närma sig Israel, medan Morsi helst ville slänga fredsavtalet. Kan han bli av med MB kommer både turister och företag tillbaka.

Men hur kan Bildt och de TT-kopierande medierna förstå det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar