måndag 2 november 2015

13% av syriska flyktingar supportar ISIS.

Spelar fakta någon som helst roll för amatör-"regeringen" Löfvén&Wallström?

Sun, November 1, 2015

The data from the poll should raise questions about the risks posed by the acceptance of Syrian refugees into the United States. [För att inte tala om EU och Sverige.]

Googleöversättning:

13 procent av syriska flyktingar Supportar ISIS: Omröstning


Data från omröstningen bör ställa frågor om riskerna med godkännande av syriska flyktingar till USA.

Av RYAN MAURO
Sun, November 1, 2015
Syrian-amerikaner demonstrerar till förmån för USA att ta in fler syriska flyktingar.

En opinionsundersökning som publicerades i November 2014 av den arabiska Centrum för forskning och politiska studier fann att 13% av syriska flyktingar har positiva känslor gentemot den islamiska statens terroristgrupp. Uppgifterna ska väcka frågor om riskerna med godkännande av syriska flyktingar till USA.

Undersökningen granskade 900 syriska flyktingar jämnt fördelade mellan Turkiet, Libanon och Jordanien. Tankesmedjan fann att 4% har uttryckt sig positivt om den islamiska staten (ISIS) och ytterligare 9% uttryckt en "ganska positiv" opinion av terroristgruppen. Ytterligare 10% anser gruppen negativ "i viss utsträckning."

Svaren på den frågan liknar en förfrågan till de syriska flyktingarna om huruvida de ser ISIS att vara ett direkt hot mot hemlandet. Cirka 80% svarade jakande och 15% negativt med 5% sade att de inte visste eller vägrade att svara.

En annan fråga visar att dessa känslor inte kommer från okunnighet.De flesta är medvetna om ISISs extremistiska ideologi och barbari. Cirka 40% sade att de följer nyheter relaterade till den islamiska staten mycket noga och 37% följer det lite noga. Cirka 10% uppgav att de sällan följer ISIS-relaterade nyheter och 12% följer det inte alls.

Undersökningen frågar inte ens om mer populära grupper som al-Qaidas syriska gren som heter Jabhat al-Nusra och Hamas eller extremistiska föreställningar som jihad mot den amerikanska världen.  På frågan om det största hotet mot den arabiska världen,  sade 29% av syriska flyktingar Iran, följt av Israel (22%) och USA (19%). Hotet om islamistiska militanta bedömdes som det
 översta hotet av endast 10%.

Obama-administrationen har meddelat att den kommer att låta 10.000 syriska flyktingar bosätta sig i USA under 2015-2016. 2000 har kommit sedan 2012. Förvaltningen planerar också att öka antalet flyktingar tillåtna in i landet från 70.000 till 100.000 2016-2017.

Anhängare av planen hävdar att det finns en trovärdig prövnings- process för att hindra terrorister från att glida igenom som inkluderar bakgrundskontroller med hjälp av statliga databaser. Men en färsk tvåparti House Homeland Security-rapport gör slutsatsen: "Vi har i stort sett misslyckats med att stoppa amerikanerna från att resa utomlands för att gå med jihadister ... Flera dussin lyckades också komma tillbaka till i Amerika" .

Om vi har problem med att stoppa amerikanerna inifrån landet från att lämna, gå till utländska jihadister och sedan komma tillbaka, hur kan vi vara säkra på att vi ska fånga radikaliserade syrier som kanske inte har operativa kopplingar till terrorister? Söker vi ens efter extremistiska ideologier eller bara brottslig verksamhet?

Importen av flyktingarna kan faktiskt öka risken för radikalisering, baserat på allmänt citerade samhällsvetenskapliga studier. En studie av Al-Qaeda- arbetare fann att 70% anslöt sig till jihad efter att ha flyttat till ett nytt land och 80% isolerades från det samhälle de levde i. Den ovannämnda kongressrapporten varnar för att att radikaliseringen av amerikanerna redan sker med en "aldrig tidigare skådad hastighet" och "ansträngande federal brottsbekämpande förmåga att övervaka och avlyssna misstänkta. "

Endast 41% av amerikanska väljare stöder vidarebosättning av 10.000 syriska flyktingar i USA Det motsättes av 53% (33% av demokrater, 71% av Republikaner och 48% av Independents).Nästan 60% är överens om att planen är en nationell säkerhetsrisk.

Den hjärtskärande situationen i Syrien bör inte göra oss blinda för behovet av att strikt undersökning omr islamistiska extremist- övertygelser. Ideologisk screening kan inte vara politiskt korrekt, men det är moraliskt riktigt. Det hjälper till att hålla Amerika säkert och hjälper till att motverka en välmenande, västvänlig flykting från att förlora sin plats till en islamist som skulle fördöma och även agera mot just det land som räddade honom.Ryan Mauro är ClarionProject.org: s nationella säkerhets analytiker, en karl med Clarion Project och en adjungerad professor i Homeland Security.Mauro intervjuas ofta på top-tier-TV och radio. Läs mer kontakt eller ordna en talande engagemang.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar