fredag 11 februari 2011

Enligt Facebook åker Mubarak till Dubai i natt. Facebook. Wikipedian.

Och blit det total kalabalik i Egypten är det till 95% Obongos fel förstås. Där finns ingen beredd att ta över.

Läste just på Facebook ett rykte om att Mubarak tänkte åka till Dubai.

En nyare rapport säger nu att han nog är i Sharm el Sheikh.

Varför inte en svensk fjällstuga med bra internet? Knappt någon märker skillnaden - förra vintern skrev jag denna bloggen från Samui i Thailand, inte för att det märktes nån skillnad.

Å andra sidan talade Mubarak just live på Al Jazeera http://english.aljazeera.net/watch_now/ att han inte tänkte avgå. Trots Obongo.

Så ingen vet än.

Kan inte "alla" med gemensamma ansträngningar se till att inte Muslimska Bröderskapet, Obongos favorit, kommer till makten i Egypten kan man se en framtid. Tyvärr ägnar sig västmedia till stor del att glorifiera det packet, speciellt de svenska. Gardell/Järpes ylanden ljuder över nejden.

Från Boston Globe:
>Om Egypten ska ha något hopp om en övergång till en verklig konstitutionell demokrati får det muslimska brödraskapet inte behandlas som en legitim demokratisk partner. I mer än 80 år har det varit en ivrig exponent för islamisk, inte sekulär, styre, för präster, inte någon demokratisk suveränitet. Dess credo kunde knappast vara tydligare, eller mer antidemokratiskt: "Allah är vårt mål. Profeten är vår ledare. Koranen är vår lag. Jihad är vår väg. Död för Allahs väg är vårt högsta hopp.''

Muslimska Brödraskapets högste ledare har offentligt krävt att uppfostra unga "mujaheddin''- heliga krigare -". som älskar att dö lika mycket som andra älskar att leva och som kan utföra sin plikt mot sin Gud, sig själva och fosterland.' 'Denna vecka sa en av Brödraskapets ledare Kamal al-Halbavi att hans önskan om Egypten var "en bra regering som den iranska regeringen, och en bra president som Ahmadinejad, som är mycket modig.''

[Denna "bra presidenten" ylar just nu om ett judefritt Mellanöstern, se Ynewnews.]

Demokrati är flexibel, men även i de bästa omständigheter är det oförenligt med religiös totalitarism. Vad det muslimska brödraskapet söker är själva motsatsen till demokratisk pluralism och ett fritt civilt samhälle. Egyptens vänner måste säga det, tydligt och med eftertryck.
Det när intressant att jämföra Wikipedia - den svenska varianten av Muslimska Bröderskapet, med den engelska. Den svenska är helt Gardell/Järpe, och stryker terroristernas fader, detta Brödraskapet [inga systrar här inte] , medhårs. Som du ser på den engelska, har den en lång avdelning med Criticismsmen i den svenska saknas denna kritik helt och hållet! Tala om att vara vinklad! Läs denna länk för att komplettera.

Har du tänkt på en sak? Ibland skriken i Egypten har du inte hört ett enda med "detta gör vi på grund av de stackars palestinierna!" Inte i Tunisien heller. Turkiet islamifieras i snabb takt - och skyller det alls icke på palestinierna, se Los Angeles Times. Västvärldens politiker har tjatat till döds att bara man löser palestinaproblemet och ger dessa araber allt de pekar på - vilket tyvärr också omfattar Israel - så finns där inga problem kvar att lösa i Arabvärlden.

Jag ser att svenskt bistånd nu ska användas för att hjälpa att sprida anarki över arabvärlden. Nå, bättre än Nokia som hjälper den iranska staten att blockera informationsflödet.

Varför kräver man inte samma sak av de palestinska ledarna som man nu kräver av Egypten? Vid enkäter ser man ofta att kanske 40% eller mer varken vill ha Hamas eller Fatah - så varför inte försöka pressa fram ett demokratiskt parti som INTE är ett gammalt terroristgäng som försöker spela politik, utan som faktiskt har människors välfärd högst på agendan, inte Israels förstörelse, som Fatah och Hamas har? Vägra ge en enda biståndskrona mer till de två terroristpartierna utan kräv ett demokratiskt parti omedelkrök!

.
SvD375 ek gp gp gp gp ex ex svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd ex svd svd ab  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar