torsdag 17 februari 2011

Iran försöker provocera Israel, försvarssamarbetet Israel-USA fortfarande gott trots Obongo.

Ahmadinejad skriker, och vrålar ut sitt hat mot Israel, med hans bandhund Erdogan som försöker kopiera. Går lite dåligt.

Hur var det nu? I somras skulle två iranska båtar försöka flyta hela vägen till Gaza med "mat och mediciner" men med den uttalade uppgiften att provocera Israel och bryta den legala blockaden. Inget hindrar Iran från att leverera varor det legala sättet, men får Gaza mer så sjunker det snart. Nå, Israel sa NÄ och Ahmed backade.

I oktober turistade Ahmed i Libanon trots president Suleimans avrådande, men sen när lyssnade Ahmed på någon. Han lyssnar ju inte ens på sina väljares åsikter. Avsikten med turistandet var dels att hetsa upp Hizbollah till nya mordorgier, dels irritera Israel.

Nu vill lille Ahmed visa stjärtfenorna och sända några båtar via Suez igen, till sina terrorkompisar i Syrien, NÅGOT som till och med TT har upptäckt. Men Lieberman sa BU igen och de ångrade sej [också JPost]. Iran hade sagt att de planerade för krigsfartyg i Medelhavet, Röda Havet och Gulf of Aden. Iran var uppenbart ute för att provocera Israel genom att placera sina båtar så nära som möjligt, i en kopia av Erdogans lekar.

Iranska skepp i Röda Havet kunde leverera vapen till muslimska rebeller i Jemen.

Israel skriker och gestikulerar inte, men vi minns att de sände en ubåt och andra krigsfartyg genom Suezkanalen för snart två år sedan. Israel har tre ubåtar och ska snart ta emot ytterligare två från Tyskland. Se vidare World Politics Review. De föredrar att jobba i det tysta.

Sverige må ha övergivit den enda demokratin i Mellanöstern men USA:s försvar står fortfarande fast vid Israels sida, trots Obongo. Admiral Mullen var nyligen i Israel för att diskutera deras nära samarbete, och sa: "USA är beroende av militära band med Israel". Det kan vara av intresse att se Al Ahrams kommentar.

Israel och USA samarbetar på många punkter, ofta är det USA som levererar dollars och Israel som utvecklar. Arrow 3 anti-missilförsvar är ett exempel. Israel testar också ett nytt effektivt radarsystem, Raz, som spårar inkommande projektiler förvånansvärt effektivt. Länk1 Ynet IDF.


.
SvD325 SvD713 DN_iranska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar