fredag 4 februari 2011

Obama skyr alla gamla vänner till USA, har hemliga förhandlingar med Muslimska Brödraskapet.

http://www.jihadwatch.org/2011/02/obama-administration-held-secret-meeting-with-muslim-brotherhood-planning-post-mubarak-government.html

Oba­mas ad­mini­stra­tion höll hem­ligt möte med det Mus­­lim­­ska Bröd­­raska­­pet, och pla­ne­rar rege­rin­gen efter Mu­ba­rak.

Ännu mer tyder på att Obama aktivt gynnar Muslim­ska Bröd­raskapets  makt­til­lträ­dande i Egypten. "USA höll hemligt möte med Mus­lim­ska Bröd­raska­pet," sä­ger Aaron Klein för World­Net­Daily, den 1 februari:

JERUSALEM - Den egyptiska reg­eringen har infor­mation att en diplo­mat vid den ameri­kanska ambas­saden i Kairo i hem­lighet igår träffade en ledare för Mus­limska Bröd­ra­skapet, landets största islamistiska opposi­tions­grupp.

Ämnet för mötet var fram­tiden för Egypten efter presi­dent Hosni Mubaraks "fall", sade en tjänsteman inom den egyptiska under­rättelse­tjänsten.

Påståendet kommer bland anklagelser från Kairo att Obamas administration har uppmuntrat protester som skakar Egypten och inriktade mot Mubaraks regim, en viktig USA-allierad i Mellanöstern.

Den egyptiska underrättelsetjänsten berättade att hans regering har information om ett möte som ägde rum i går mellan Issam El-Erian, en hög ledare för Muslimska brödraskapet, och Frank Wisner, en före detta amerikansk ambassadör i Egypten.

Muslimska Brödraskapets avsikt är att sprida islam över hela världen, till stor del med hjälp av ickevåldsmedel. Hamas och al-Qaida är våldsamma utlöpare av Broderskapet.

Den senaste informationen är inte den första anklagelsen från den egyptiska regeringen att Obama-administrationen har arbetat med eller uppmuntrat oppositionen mot Mubarak.

Förra veckan uppgav en högt uppsatt egyptisk diplomat att den egyptiska regeringen misstänker att delar av det nuvarande upproret där, i synnerhet de politiska aspekterna, samordnas med det amerikanska utrikesdepartementet och Obama-administrationen.

Den äldre egyptiska diplomaten sade att Mubarakregimen misstänkte att USA har varit medhjälpare till planerna hos Mohamed ElBaradei, som ses som en av de främsta oppositionsledarna i Kairo.

Vita huset har nästan öppet stött oroligheterna i Egypten.

Utrikesminister Hillary Clinton uppmanade till en "ordnad övergång" till demokrati i Egypten, där Muslimska brödraskapet är den största oppositionsgruppen.

Obama uppges ha uttalat sitt stöd för en "ordnad övergång" i Egypten, Obama som säger sig varalyhörd för de önskemål som egyptierna har uttalat i samtal med utländska ledare, sade Vita huset.

Egyptiska tjänstemän varnade dock att det Muslimska Brödraskapet är de som har mest att vinna på politiska reformer.

Se även Frontpage Magazine..

SvD985

.

....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar