lördag 19 februari 2011

Obama fick ont i tummen.

Men han tryckte rätt i Säkerhetsrådet - och har väl någon känsla för att han läst nånstans att de judiska bosättningarna i deras gamla områden Judéen och Samarien INTE är illegala. JPost Ynet AP -

Varför skulle de vara illegala?

Vi minns historien. Området var turkiskt, Ottomanska Riket, fram till första världskriget, då de förlorade, England blev mandatmakt och styrde över vissa områden som det Palestinska Mandatet, medan araberna fick återstoden - 200 gånger större, inte för att de var nöjda.

På den tiden VANN man krig, det var inte 100 års förhandlande utan vinnarna styrde och bestämde. Fullständigt lagligt på den tiden. Se mandatreglerna här. Mycket klarare kan det inte bli.

Nästa steg när FN själva gick emot de lagar de accepterat och delade den delen som England hade lämnat åt judarna efter att helt olagligt ha givit bort 80% till det blivande Jordanien och förbjudit judar att bo där. Praktull rasism.

Vinnarna bestämde - det är fortfarande gällande internationell lag - att det palestinska mandatet skulle bli det judiska hemlandet, fritt för alla judar att invandra utan att slänga ut några andra som redan bodde där. Men inte heller att göra, som England - som lät araber invandra dit från omgivningen helt ohämmat eftersom judarna byggde upp landet så dess ekonomi blev bättre dag för dag, jobb, sjukvård, skolor - allting. Samtidigt som England försökte förhindra dem. Också helt emot mandatreglerna.

Nästa steg i FN 1947, när de försökte hacka upp det judiska området väster om Jordanfloden i två bitar. Här var alla de uråldriga områden där judarna utvecklade sin särart, vilket alla kristna också väl kände till eftersom man läste Bibeln på den tiden. Alla araber i FN sa nej så inte blev det något. För araberna. Med benägna röster fick Israel existera, i en omröstning som enbart var rådgivande, de etablerade på inget sätt Israel, det gjorde judarna själva på basis av historia, kultur och San Remoavtalet 1922.

Araberna anföll en masse, förlorade pladask som vilka paddor som helst som trodde att erövra var samma sak som att hoppa fram i ett kärr. Dessutom bröt kriget mot San Remobeslutet och de hade inga som helst rättigheter till något där - de hade redan fått 200 gånger mer. Judarna fann och alla araber blev knall röda av skam i ansiktet. De VET ju att de är bäst, synd bara att de aldrig någonsin har lyckats visa det.

Arabledarna skrek i radio att araberna som bodde i det nya Israel skulle springa sin väg i några veckor tills de hade dödat alla judarna.

Som i Indien/Pakistan flydde folk från båda sidor, trakasserier och hot i arabländer mot judarna inkl. massmord ledde till att FLER judiska än arabiska flyktingar flydde - de flesta av judarna flydde till Israel och deras ättlingar utgör nu mer än hälften av Israel. Arabernas ättlingar har andra araber satt bak taggtråd och vi betalar via UNRWA. Dessa judar glöms alltsomoftast bort i diskussioner om flyktingsituationen. Hur länge ska UNRWA tillåtas BEHÅLLA flyktingproblemet på alla oss skattebetalares bekostnad? Sverige betalar omåttligt mycket till denna fars.

Sen - araberna och deras vapen stod uppradade längs Israels gränser igen 1967, och fick på käften - fixades på 6 dagar. Israel FÅR ju egentligen inte försvara sej - de är ju judar. Men formellt beslutades det i Säkerhetsråded, §242, att när väl Israel fått säkra och försvarbara gärnser vilket INTE är tidigare vapenstilleståndslinjer - ska de ge en del ockuperat land som tack för säkerheten. Israel har fortfarande inte denna säkerhet.

Sen . lurade Peres in Arafat bak ryggen på Rabin, vi fick Oslo - som kom fram till att Arafat skulle få kontroll över area A och B fram till riktiga fredsförhandlingar OCH för att få detta var han tvungen att upphöra med all terror, all hatpropaganda och mer till - vilket fortfarande inte upphört och alltså har araberna inte alls kontroll över dessa områden. OCH i Osloavtalet står också att Israel har full kontroll över area C där alla bosättningar finns och områden nörvändiga för Israels säkerhet. Något både Obama och Bildt låtsas att de inte har en aaaaaaaning om.

Israel har alltså minst lika stor laglig rättighet till bosättnignar där som araber har till alla arabiska städer och byar där.

Självklart har araberna inte den minsta rättighet till gamla Jerusalem. Engelsmannen Glubb Pascha sprang i spetsen för de jordanska styrkorna och tog det området med våld, emot allt vad FN hade sagt, emot alla andra regler, och ETT land i hela världen godkände det försök att annektera judarnas huvudstad - Pakistan. Numera verkar hela världen ha hamnat på Pakestans nivå. Lyssna på Bildts hatfulla skrin om allt som rör Israel.

.

SvD329 SvD117 SvD991  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar