onsdag 16 februari 2011

Vad händer nu efter Mubarak

Rimligtvis bör Egypten få lite lugn att utveckla demokratiska partier, med konstant övervakning så att inte Obamas favorit det Muslimska Brödraskapet tar över - på samma sätt som nazianhängaren Khomeini tog över i Iran. Det är välkänt att Khomeini i sin ungdom dagligen lyssnade på Radio Berlin, som hade starka sändningar på farsi, med nazistpropaganda, som han slök med hull och hår.

Men frågan är om journalistkåren tänker sitta där med huvudet mellan benen som alltid.

Jo, vi har fått veta att folk börjat att samla sej i Iran, Algeriet, Libyen, Jordanien, Syrien, så smått i Saudiarabien - sen beror det om där finns någon organisation med någon antydan till demokrati som är redo att ta ansvar någonstans, annars blir det en annan diktatur eller ren anarki.

Har du tänkt på en sak?

Abbas kallar sej glatt den första terroristen i kriget mot Israel. Han har också doktorerat på att förneka Förintelsen - Mubarak var ingen terrorist och förnekade inte Förintelsen.

Både Hamas och Fatah är terroristorganisationer, både formellt i sina stadgar och i verkligheten, se t.ex. http://tinyurl.com/29478 där du kan söka efter Fatah resp. Hamas. Egypten är ingen terrorstat. Vid palestinska gallupundersökningar ser man i stort sett att en tredjedel håller på den ena eller den andra medan en tredjedel inte gillar någon. Hade där varit ett krav på de som tar emot pengar, att de inte är associerade med terror - vilket gäller för alla pengarna från USA, även om Obama skiter i det - så hade det kanske tvingat fram ett nytt politiskt parti som enbart har välfärd för människorna på agendan, inte eliminering av Israel som en väsentlig del - som båda terroristorganisationerna har i sina stadgar. Framkomsten av ett sånt parti har förhindrats av de palestinaarabiska terrororganisationerna likväl som det blockerades i Egypten - och dessutom har den statliga hatpropagandan fullständigt hjärntvättat palestinaaraberna under flera generationer, så de inte ens har självbevarelsedriften kvar. Läs runt lite på länk.

De palestinska ledarna är sannerligen inte bättre mot befolkningen än den egyptiska - att de har det bättre beror uteslutande på de fullständigt enorma summor de tagit emot i socialbidrag, per person, utan några som helst villkor, inte minst från Sverige.

Existensen av PA, Palestinian Authority, bygger helt på Osloavtalen. Du minns vad Rabin sa till Knesset. I Oslo sades det att Arafat fick kontroll över area A och B OM HAN STOPPADE TERROR OCH HATPROPAGANDA MOT ISRAEL/JUDAR, inte annars! Det har än inte upphört, tvärtom. Det är enbart i TT-kontrollerade media det har upphört. Det sades också att Israel hade full kontroll över area C, där alla bosättningar finns och områden nödvändiga för Israels säkerhet - för att undvika en andra Förintelse. Varför ser du i denna artikeln.

Allt tjafs om olagligheten när det gäller judiska bosättningar i område C är ren idioti. Mycket av detta kommer från den ökända Sassoon-rapporten 2005, en donna som använde sin egen fantasi - hon gick strax därefter in i Meretz-partiet, det vänstraste i Israel näst rena kommunister. Denna rapport blev aldrig lag och skulle ha tagits bort för länge sedan - men förhållandena som nämns där har utnyttjats av Barak för att förstöra livet på nationalistiska judar som vill bo i de gamla judiska områdena Judéen och Samarien, eftersom det enligt reglerna beror på hans godtycke. Helt vansinnigt att en helt vänsterorienterad försvarsminister ägnar sig åt denna bisyssla!

Olagligheten var också en fantasi som dök upp hos Röda Korset under ett hemligt sammanträde, redan på sjuttiotalet! Utan någon som helst laglig bas.

I Jordanien - uppror? Blandat, där är tyvärr en hel del islamister och en del professionella anti-israeliska organisationer. Minns när det blev fred mellan Jordanien och Israel, folk körde från Amman till Tel Aviv för att shoppa, inte särskilt långt. Bägge länderna har alla fördelar om de värmde upp de rätt kyliga förhållandena.

Jordaniens justitieminister har nu totalt skämt ut Jordanien genom att kalla den fängslade Ahmad Dakamseh för "hjälte" som borde friges. Hur var han hjälte? Genom att med berått mod skjuta ihjäl 7 israeliska skolflickor!

England ställde till det på den tiden de var mandatherrar. Som du minns sades det att mandatet skulle utgöra det judiska hemlandet (utan att köra iväg andra som bodde i området - men inte heller aktivt importera mängder av araber, som England gjorde), men likförbannat så skar England bort 80% och gav bort till araber - som blev Jordanien. Från en artikel:
Judisk historia i det som nu är Jordanien går tillbaka till biblisk tid, när Moses gav tillstånd till två och en halv stam att bo där efter att ha deltagit i kriget för landet Israel. Under århundradena krympte den judiska befolkningen till ingenting. På 1930-talet begärde invånarna i dåvarande Transjordanien att judar flyttar in för att hjälpa till att återuppliva ekonomin - men britterna, som styrde området, ville inte ha flera judisk-arabiska problem, och passerade lagstiftning som förbjuder judar att leva där.

Efter konungariket Jordanien skapades, ratificerades denna lag 1954 och förklarade att en person kan bli medborgare om han inte är en jude (eller om ett särskilt råd godkänner hans ansökan och han har uppfyllt andra villkor). Jordanien har inga judar för närvarande.
Ren och skär rasism alltså. Och det var liksom inte det enda otyg England ställde till för Israel. Det var en engelsman, Glubb Pascha, som sprang i spetsen för den jordanska armén när den illegalt anföll det nya landet Israel 1948. Och nu ger England Israel bannor om de inte gör exakt som de vill, som nu senast i Israels försiktiga attityd till händelserna i Egypten.

.

SvD531 SvD893 SvD775  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar