söndag 18 oktober 2015

Merkel upptäcker verkligheten. "Tryck på Merkel att få turkiskt avtal"

DN visar upp ännu ett led i Merkels utveckling. För fem år sen var hon en av de främsta för att påvisa att experimentet med multi-kulti i EU hade gått åt skogen. Sen blev hon mer Politiskt Korrekt, började fylla Tyskland med kreti och pleti utan kontroll, visade sig ibland i muslimsk slöja, (googla på Merkel veil) men nu börjar hon inse vilken förstörelse det leder till.

Så nu är hon hos Erdogan för att tigga och be. Tyskland har tagit emot storleksordningen 100.000 migranter, Turkiet har tagit emot 20 gånger fler men behöver hjälp med det. Merkel har i Tyskland visat vilken katastrof detta lämmeltåg av okända människor är - en del riktiga flyktingar, en del ISIS-terrorister, de flesta ekonomiska flyktingar, ingen möjlighet att skilja dem åt. Och är förvånad att grannländer som Polen, Ungern, Tjeckien Slovakien inte vill ställa upp att deras kultur förstörs på samma sätt som i Tyskland. Lilla Libanon  har tagit emot 10 gånger så många som Tyskland.

Det borde vara rätt enkelt att räkna på kostnaderna att importera flyktingar hit jämfört med att UNHCR ordnar det för dem där, de som har störst erfarenhet och har löst problemen för 50 miljoner flyktingar.

Men att släppa in det islamska Turkiet vore förstås ren katastrof och ett sätt att göra situationen värre. Det skulle göra det lättare för turkar att - som vanligt av ekonomiska skäl - immigrera till EU. Turkiets ekonomi är också genomrutten, se länk.

Och - Erdogans största problem nu, som han inte klarar av, är att om några decennier finns där fler kurder än turkar i Turkiet! Se länk1 länk2.

Att flumma omkring på detta sätt utan att lösa grundproblemen - krigen i Mellanöstern - är en enorm kostnadsförstörelse. Vad har Merkel gjort för att stoppa ISIS? Ens i grannlandet Libyen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar