tisdag 23 september 2014

"Abbas ska föreslå plan för samtal"

DN klämmer i med den rubriken över en totalt intetsägande artikel. Vill du veta lite mer vad som det handlar om läs länk.

Abbas gjorde förra förhandlingsrundan helt oväsentlig genom att enbart kräva så mycket som möjligt i förväg, utan att ge ett dyft. Där är fortfarande en lång rad förpliktelser som PA gjorde i Osloavtalet, som aldrig uppfyllts. Och många nog Israel har uppfyllt där det har varit möjligt utan någon som helst respons från araberna. Israel skulle återlämna alla tullintäkter för PA:s importer via Israel samtidigt som PA har miljardskulder för obetalda vatten- och elräkningar, för att inte tala om att Israel har givit bådadera gratis till Hamas, som aldrig erkänt Osloavtalet. Abbas var nyligen i USA för att försöka övertyga Kerry om hans tiggeri"plan" men fick ett nej. Se artikeln jag gav länk till.

Planen bryter mot alla lagar och avtal, den bryter mot internationell lag som har varit giltig i 100 år och godkänd av både NF och FN. bryter mot Säkerhetsrådets §242, bryter mot Osloavtalet och enbart plockad från hans och Obamas sjuka hjärnor.

Abbas ser hur Hamas älskas av de flesta palestinaraber med sin concentration på att döda judar, det är viktigare än att få lite mer välfärd - alla barn i både PA och Gaza har fått sig det itutat i skolan, som i huvudsak sköts av Hamas i Gaza med FN-pengar från UNRWA.

74% av alla palestinaraber anser att Hamas metod är den viktiga, att totalförstöra Israel och mörda varenda jude där. Det står kristallklart i Hamas Stadgar.

Varför vägrar DN att nämna något av detta?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar