lördag 13 september 2014

Franska terrorister återvänder från Irak, Iran.

Omkring 100 franska terrorister som kämpat med rebellgrupper i Syrien och Irak har återvänt till Frankrike, vilket kräver "massiva" resurser för övervakning och andra säkerhetsåtgärder för att förhindra attacker, sade en fransk lagstiftare på fredag​​.

Tusentals västerländska volontärer har rest till Syrien och Irak för att delta med islamistiska stridande grupper, särskilt Islamic State. Utvandringen har väckt farhågor i Europa och USA för attacker från återvändande terrorister.

Av uppskattningsvis 1.000 volontärer som lämnat Frankrike - den största källan västerländska volontärer för den islamistiska jihad i regionen - har cirka 100 har återvänt och är för närvarande i landet, sade socialistiska lagstiftare Sebastien Pietrasanta Reuters.

"Några av dem är i fängelse, andra är under rättslig övervakning," sade Pietrasanta. "Vi har materiella bevis som visar att ett antal av dem som har återvänt från Syrien potentiellt kunde ha gått framåt för att begå attacker."

Pietrasanta är den främsta talesmannen för en anti-terroristlagstiftning som ska debatteras i parlamentet på måndagen att skärpa övervakningen av potentiella jihadvolontärer och begränsar rörelserna för återvändande terroriter, som kunde berövas sina pass och identitetshandlingar. [Med franskt pass är bara att ta tåget till Malmö där de är välkomna. Och även utan papper som vi vet.]

Övervakning av returnerade terrorister ägde rum på en "stor skala", sade Pietrasanta.

"När man räknar att det tar ca 20 säkerhetsagenter för att hålla koll på en person, får du en känsla av utmaningen våra säkerhetstjänster", sade han och tillade att 52 återkommande terrorister var närvarande i fängelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar