lördag 13 september 2014

Israels cyberkrig.

Slutet av http://www.jpost.com/Defense/IDF-admits-to-using-cyber-space-to-attack-enemies


Tidpunkten för offentliggörandet av denna information är intressant, eftersom den kommer bara en vecka efter Flame-viruset upptäcktes  ha smittat ett stort antal datorer i Iran.

Flame vänder effektivt varje dator det smittar till den ultimata spionen. Det kan slå på PC mikrofoner för att spela in samtal som sker nära datorer, ta skärmdumpar, logga snabbmeddelandechattar, samla datafiler och fjärrstyra ändra inställningar.

Dagen det upptäcktes, ökade Strategic ministern Moshe Ya'alon  spekulationer om Israels inblandning i utvecklingen av Flame när han prisade Israels tekniska framgångar som svar på en radiointervju i frågan.

Israel, sade han, var välsignad med överlägsen teknik: "Våra resultat öppnar alla typer av möjligheter för oss", sade han.


Militära underrättelseenheten 8200 - motsvarigheten till amerikanska National Security Agency och redan tillsynsmyndighet för signalspaning, avlyssning på fienden och kod-dekryptering - ansvarar för IDF: s offensiva cyberkapacitet. Att försvara militära nätverk är under tillsyn av C4I-direktoratet.

Grenarna har ett nära samarbete och är starkt beroende av varandras input och erfarenhet.

 C4I-Direktoratet till exempel tar emot underrättelser om fiendens cyberkapacitet från militära underrättelsetjänsten, och Unit 8200 ser till direktoratet får teknisk vägledning.

Den C4I Direktoratet också nyligen etablerat ett cyberkrigrum i Kiryas militära högkvarter där officerare kan hålla ett öga på arméns olika nätverk. För närvarande utvecklar direktoratet  ett nytt befallnings- och-kontrollsystem som gör det möjligt att övervaka alla de viktigaste nätverken på en gång - utan att behöva titta på vart och ett för sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar