onsdag 10 september 2014

Efter ett palestinaarabiskt val.

Översättning av del av http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/15628#.VBBlJ0T6sd8 - läs hela för ytterligare detaljer.


Den palestinska myndighetens (PA) ordförandeskap: Om val hölls idag mellan Mahmoud Abbas och Ismael Haniyeh, skulle Abbas få endast 32% av rösterna, medan Haniye skulle få nästan dubbelt, det vill säga 61%. Inte mindre intressant är den interna analysen av detta resultat: i Gaza får Haniyeh 53% och i Judéen och Samarien 66%. Abbas får 43% i Gaza, men bara 25% i Judéen och Samarien, mindre än hälften av rösterna Haniyeh fått. Detta återspeglar den väl slitna sanningen att den som har makten är föremål för kritik och är mindre populär än oppositionen, som inte har några skyldigheter och därför inte känt någon kritik. En viktig variabel att ta hänsyn till är att en full 77% av de röstberättigade deltog.

Hade kandidaterna varit Ismael Haniyeh och Marwan Barghouti skulle Haniyeh ha fått 49% och Barghouti 45%. Det är första gången en Hamaskandidat har vunnit över en "hjälte" av PLOs generation som tog över efter den åldrande första generationen av ledare som pensionerar sig från scenen. Hade tre kandidater - Haniyeh, Barghouti och Abbas - alla ställt upp skulle resultatet ha blivit Haniyeh 48%, Barghouti 29% och Abbas bara 19%. Det innebär att ungefär hälften av den palestinska invånarna identifierar hjärta och själ med Hamas, oavsett PLO-kandidaten.

Parlamentsvalet Undersökningen ger en i stort sett likartad bild: Hamas leder med 46% av rösterna, PA får 31% och alla andra parter i kombination med 7%. Intressant, minst 17​​% - en sjättedel - av de tillfrågade hade inte bestämt sig. Detta är dubbelt så många som de som inte hade bestämt vem de föredrar för ordförandeskapet, och det visar att den palestinska allmänheten anser ordförandeskapet viktigare än lagstiftaren.

En jämförelse med liknande enkäter som gjorts före Operation Defensive Shield visar att Hamas har blivit starkare på grund av händelserna de senaste månaderna, medan PA och PLO har förlorat mycket av förtroende och beundran från den palestinska mannen på gatan, både i Gaza och Judeen-Samarien. Orsaken är klar: den palestinska allmänheten föredrar en jihadiströrelse som lovat att förgöra Israel mer än en organisation som tecknat avtal med Israel, trots de politiska vinster dessa avtal gav palestinierna oöverträffade i något annat arabland.

Undersökningens resultat visar påståendet att Osloavtalet och alla de avtal som följde dem inte förbättrat Israels image i palestinska ögon, eftersom det visar att de flesta av dem inte är intresserade av att sluta fred med Israel, utan i ett tillstånd som skulle uppstå på ruinerna av den judiska staten. Utbildningssystemet och media i PA drivs av PLO, och det är de som har lyckats så tanken på att förstöra Israel i palestinska hjärtan. I själva verket stödjer den palestinska arabiska allmänheten Hamas mål och planer för att förstöra Israel, det undervisas i skolan av PLO, men de tror inte att PLO kommer att uppnå dem eftersom det har tecknat avtal med den judiska staten.

En annan intressant punkt som undersökningen visar är att 69% av palestinierna vill ha val inom sex månader, 14% är beredda att vänta ett år eller mer och 12% vill inte ha val alls. De 12% är förmodligen de som gynnas ekonomiskt av PA som det styrs i dag och inte vill gunga båten. De vet vad resultatet kommer att bli, och är rädda för hur Hamas seger kommer att påverka deras löner och monopolen de och deras familjemedlemmar har fått beviljade av PA. En annan orsak kan vara rädsla för den israeliska reaktionen på en oundviklig Hamas-seger. Men 69% vill ha ett beslut nu och de flesta av dem vill ha "Hamas nu."

Jag föreslår att vi försöker föreställa oss den situation som vi kommer att ställas inför efter det att Hamas vinner valet till presidentposten och lagstiftande församling.

Hela den demokratistödjande världen kommer att säga till Israel att Hamas vann ett demokratiskt val, och därför måste godkännas som det fria beslutet av det palestinska folket som de är. Dagen efter segern kommer Hamas att deklarera ett tillstånd om allt "palestinskt territorium" från Medelhavet till Jordanfloden, med huvudstad i Jerusalem.

Nästan alla de 56 muslimska länderna kommer att godkänna staten omedelbart, eftersom de inte erkänner Israels existens ändå. Europa kommer att reagera milt och erkänna den palestinska staten utan hänvisning till dess gränser och huvudstad. Dessutom har världen aldrig erkänt Jerusalem som Israels huvudstad ändå. Den internationella resan att radera Israel från kartan kommer att tydligt anges, generöst finansierat av Qatar.

Den första delegationen som besöker Hamas-staten kommer att vara från Qatar, som därmed kommer att beviljas den kredit det förtjänar för sitt obegränsade stöd och för de pengar som emiren av Qatar gav den framgångsrika Hamasjihaden. Khaled Meshaal, den första Suprema ordföranden för Hamasstaten, en post han tillträder utan val, kommer att följa med honom.

Den andra delegationen kommer från Turkiet, under ledning av Sultan Erdoallah den första, medan vid hans sida står statsminister Davotoglu, som kommer att påminna lyssnarna att hans namn betyder "Davids son" och att hans besök till Hamasstaten är för att hedra David, den muslimska palestinska kungen, som föddes i den muslimska staden Betlehem och etablerade det första Muslim-palestinska riket  för 3000 år sedan i hans stad, Al-Kuds. Den palestinska berättelsen, förresten, har kung Salomo byggt en moské i Jerusalem.

Bland de anlända kommer den amerikanska delegationen, den europeiska och representanter för alla andra nationer, som kommer att gratulera den unga palestinska staten och dess legitima ledare. Det faktum att dessa ledare lovat att förgöra Israel kommer att vara en liten detalj i ögonen på många av besökarna. Ett litet antal av dem kommer att föreslå ett besök i Tel Aviv och Israel kommer inte att ha något annat val än att komma överens, varför vända bort människor som vill komma på besök?

Den iranska delegationen inkommer med ett stort antal säkerhetspersonal, som kommer att underteckna ett avtal om att upprätta militärindustri i hela Judeen-Samarien, för tillverkning av de mest uppdaterade iranska och nordkoreanska missilerna. Iran kommer att underteckna ett ömsesidigt försvarsfördrag med Hamas-staten, ett med en dubbel förståelse: Om Israel eller något annat land anfaller Iran, kommer Hamas att attackera alla området från Dimona och Beer Sheva i söder till Beit Shean och Afula i norr, inklusive kustslätten i Tel Aviv, Gush Dan, Rishon Letzion, Rechovot, Ashkelon, Ashdod, Kfar Saba, Raanana, Herzliya, Netanya, Hadera och Haifa och all strategisk utrustning i regionen. Om Israel attackerar den palestinska staten kommer Iran att lansera missiler som kommer att drabba hela skalan från Dimona och Beer Sheva till Beit Shean och Afula (se ovan) ... Kan någon stoppa en palestinsk stat från att underteckna ett sådant avtal? Eller från upprättandet av en vapenindustri?

FN kommer att bevilja den palestinska staten medlemskap omedelbart och påbörja processen med att mata ut Israel från dess olika organ. Världen kommer att vara upptagen med andra krig - i Ukraina, mot Islamiska staten i Syrien och Irak - och ingen kommer att ha tålamod att närvara på klagomål från en liten nation vars fåtal anhängare, mestadels judar, är utspridda över världen och lever i fruktan och bävan över ökningen av väljarstyrkan överallt där det finns muslimer, i Europa, Amerika som alla är ivriga anhängare av Hamas staten.
Universal ............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar