onsdag 24 september 2014

FN ger olagligt pris till pal-arabiska terrorister.

http://blogs.timesofisrael.com/scandal-of-un-award-to-palestinian-group/

Förra veckan flydde deras fredsbevarande styrka  Golanhöjderna och sökte fristad i Israel, och lämnade ISIS och Al Nusra Front-kontrollen över den syriska buffertzonen;deras skolor i Gaza användes för att dölja cachar av Hamas-missiler under förra månadens krig med Israel; och nu har FN tilldelat ett prestigefyllt pris till en palestinsk organisation nära knuten till en våldsam terroristgrupp.

Nyheten om att FN:s 2014 Equatorpris ska delas ut till den palestinska Union of Agricultural arbetskommittéer (UAWC) för sitt arbete i Gaza har mötts med bestörtning av många i Israel då UAWC är nära knuten till Folkfronten för befrielsen Palestina, en våldsam terrororganisation som har begått en rad grymheter i Israel under de senaste fyra decennierna.

Rusande emot tiden, har ett överklagande från Shurat Hadin (Israel Law Center) skickats till FN s generalsekreterare Ban Ki-Moon, som manar att priset, som ska delas ut  snart, måndag, 22 september, upphävs. Många i Israel ser FN som ett skämt - men detta är ett sjukt skämt för mycket.

PFLP har skrutit om sina mord på Israels turismminister Rehavam Ze'evi den 17 oktober 2001, och dess ledare, Ahmad Sadat, avtjänar ett livstidsstraff i ett israeliskt fängelse för hans roll i detta mord. Den terrororganisationen var också ansvarig för den ökända Lod flygplat- massakern i Israel den 30 maj 1972 som dödade 25 personer. På senare tid har PFLP tagit på sig ansvaret för 2002 bombningen av Netanya marknad som dödade tre människor och skadade många fler, i november 2004 bombningen av Carmel Market i Tel Aviv, som också dödade tre personer, och två 2012 vägkantsbombningar nära Gazaremsans gränsstängsel som skadade ett antal israeliska soldater och allvarligt skadade en IDF- befälhavare.

Shurat Hadin hävdar att direkt eller indirekt finansiera terroristgrupper redovisas som olagligt av både USA och EU, så att beviljandet av ett kontantpris av FN till UAWC tycks strida mot internationellt accepterade restriktioner för finansiering av terrorister.

"PLFP s  finansiering delas och fördelas mellan dess familj av institutioner, inklusive UAWC. PLFP är den kontrollerande handen av UAWC och PLFP medlemmar som utgör verkställande av organisationen, skrev Nitsana Darshan-Leitner, VD för Shurat Hadin,  i ett brev i veckan till FN:s generalsekreterare.

"Det är inte bara utdelningen av ekvatorpriset till UAWC av FN samvetslös, men dessutom är finansieringen av UAWC av ett FN-organ en kränkning av kapitel sju i FN: s stadga och säkerhetsrådets resolution 1373, samt nationell och internationell rätt. Vi ber respektfullt att Förenta nationerna och utvecklingsprogrammet genast avstår från att tilldela ekvatorPriset till denna terrorist-instrumentalitet. "

Shurat Hadin fortsatte med att lista av följande instanser av medlemmar av PFLP - varav vissa Israel hävdat är också medlemmaravi UAWC - som senast har blivit dömda för terrorbrott:

• 31 juli 2012 gripandet av Dr Moayad Ahmad Bisharat, samordnare för UAWC s Jerichokontor;

• 26 jul 2012 gripandet av Fouad Abu Saif, UAWC chef för utveckling och drift;

• 16 juli 2012 gripandet av Mohammad Nujoom direktör för UAWC Jerichokontoret;

• 2011 gripande och 18 månaders fängelse i UAWC Styrelseledamot Ahmad Soufan;

• Gripande och dom UAWC-ledare Abdel Razzak Farraj;

• Gripande och dom av Dr Yousef Abdul Haq, UAWC administrativ och ekonomisk direktör och styrelseledamot

Om FN vill behålla ens ett uns av trovärdighet,  måste det snarast se över sin utmärkelse till UAWC, göra vad anständigt är, och upphäva sitt beslut att ge en organisation så nära knuten till en internationellt erkänd terrorgrupp detta pris.

Att inte göra det skulle inte bara hälla ytterligare förakt över FN: s påstående om att det är en "ärlig mäklare" i regionen, det skulle  vara en förolämpning mot Israel och offren för PFLP s terroristhandlingar, och skulle också befläcka namnet på dem som som har fått ekvatorpriset i det förflutna, vilket motsvarar deras verkliga prestationer med en sådan tvivelaktig och ovärdigt förvaltare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar