måndag 29 september 2014

Cheney: Obama vägrar lyssna på militära expertråd.

Cheney: Obama vägrar "Acceptera Bra militära råd"

Torsdag 25 september, 2014 07:58 
Av Melanie Batley 


Tidigare Vice President Dick Cheney sade att president Barack Obama "har konsekvent visat ... en vägran att ta emot goda militära råd" och samtidigt utveckla sin strategi för att bekämpa den islamiska staten (ISIS).

"Ju längre [amerikanska militära aktioner mot ISIS] tar desto dyrare blir det i form av liv och kostnader. När vi gjorde Desert Storm, gav vi dem hela lasten den första natten av kriget. Vi drog ut alla stopp när det gällde att använda all vår förmåga, "Sade Cheney  på Fox News '"Hannity" onsdag.
Cheney sade att medan han stödjer delar av Obamas plan för att rikta sig mot ISIS, är han skeptisk till hur effektiv en strategi kan vara, baserad i första hand på flyganfall. Specifikt sade han, flyganfall i Syrien var den rätta vägen framåt, men det "kommer inte att få jobbet gjort" av sig själva."

"När du har nålsticksattacker som de gjorde från början med avseende på luftkampanj, det är vad du får. Du ger fienden tid att anpassa sig för att gå under jorden, för att ta hand om att skydda sig mot dessa attacker och de är mindre effektiva när du telegraferar vad du ska göra, och Barack Obama har konsekvent visat, tror jag, en vägran att acceptera goda militära råd när det gäller hur han faktiskt ska använda styrkorna. "

Cheney tillade att Obama saknade erfarenhet och respekt för de  högsta befälhavarna.

"De är oerhört duktiga människor ... han borde verkligen  lyssna till ledande militära befälhavare som är ansvariga på plats för att utföra politiken och ta deras råd då ​​och då. Men nästan alltid när ämnet kommer upp, nästan alltid avvisar han vad de rekommenderar."

Cheney kommenterade också på styrkan med koalition med arabländerna. Han sade att även om deras stöd var "ett bra komplement,  får det dig inte över mållinjen."

"[USA är] långt från att lösa problemet," för ISIS, sade Cheney.

Cheney skyllde Obamas världsbild för att öka hotet om global terrorism och återkomsten av USA s motståndare som Ryssland.

"Jag tror att han har en världsbild och vad han funnit alltmer är inte förenligt med verkligheten", sade Cheney. "Han har en världsbild som är felaktig och inte matchar verkligheten ute och när han kommer upp mot den inkonsekvensen ... vet han vet inte vad han ska göra."

Samtidigt sade Cheney att han var "chockad" att Obama i sitt tal till FN jämförde våld och extremism i Mellanöstern med rasmotsättningarna och protesterna förra månaden i Ferguson, Mo. efter dödsskjutningen av Michael Brown.

"Att jämföra de två som om det finns moralisk likvärdighet är upprörande," sade Cheney och citerade  de halshuggningar och våldsamma mord ISIS har genomfört under de senaste veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar