onsdag 10 september 2014

"Skott i palestinskt flyktingläger "

Rubriken är TT:s antisemitiska förvrängning av fakta. Det är lätt att se hur media försöker få svenskarna att hata israelerna på alla tänkbara sätt och vänta på Kalifatet och ISIS:

Arabisk upploppsmakare sköts till döds när han försökte döda israeliska soldater 

I våldsamma upplopp mot IDF-styrkor som var norr om Ramallah för att arrestera en Hamasterrorist
dödades 22-åringen  när han försökte att kasta en bomb.

Av Ari Yashar
Först Publiserat: 2014/09/10, 09:38


En arabisk upprorsmakare sköts ihjäl tidigt onsdag morgon när han deltog i sammandrabbningar  och attackerade IDF-soldater i Al-Amari norr om Ramallah, med Palestinska myndighetens (PA) källor beklagande händelsen, även om IDF rapporterar att han blev skjuten när han försökte döda soldater .

Upprorsmakaren, 22-årige Taysir Qatari enligt PA sjukvårdare som citeras av AFP, sköts när han försökte kasta en bomb IDF-styrkor enligt IDFs talesman.

IDF-styrkor var i området för att genomföra ett gripande av efterlysta terrorister. Under de följande drabbningarna kastade minst 50 arabiska upprorsmakare  molotovcocktails och stenar mot soldaterna, och även rullade brinnande däck på dem.

En IDF talesman sade att styrkan "identifierade en palestinier som försökte kasta en sprängladdning dem så som svar var de tvingade att  öppna eld." Hon tillade att han evakuerades för medicinsk behandling, men avled av sina skador.

Målet för verksamheten, en efterlyst Hamasterrorist vid namn Allah Jalita, greps i verksamheten. Ett M1 Carbine halvautomatiskt gevär fanns i hans hus, tillsammans med rörbomber och dussintals kulor.

Nattens gripanden såg också IDF fånga en annan Hamasterrorist i Betlehem. Bortsett från de två, greps fyra andra för störande av allmän ordning och kastade stenar på IDF-styrkor och civila.

Alla sex gripna fördes in för utredning av säkerhetsstyrkor.

Den senaste tidens sammandrabbningar efter flera dagars våldsamma upplopp har till stor del  fokuserats i Jerusalem, efter att Mohammed Abu Sankara (16) avled på söndagen av skador han fick när de deltog i ett upplopp där veckan innan.

Polisen säger att Sankara blev skjuten i benet medan han deltog i våldsamma upplopp, sedan föll och slog huvudet när han sprang iväg; de tillade att han var vid medvetande när han fördes till sjukhuset. Sankara familj har påstått att han blev skjuten i huvudet på nära håll.

De efterföljande massiva upploppen har inkluderat ett försök att spränga en bensinstation i Jerusalems norra stadsdel French Hill.

Jerusalems fullmäktigeledamot Aryeh King, som rapporterade händelsen, berättade på måndagen att "muslimsk terror höjer sitt huvud på French Hill. En enorm katastrof avvärjdes i går mot midnatt, inte mindre än 40 arabiska terrorister bröt sig in till den French Hill bensinstation och försökte sätta eld på bränslelagren."

En rapport på måndagen visade att under de senaste månaderna har terrorattackerna i Jerusalem ökat exponentiellt, från tre incidenter i mars till en massiva 152 i juli och augusti. [Inte ett knyst hos TT eftersom det inte kan skyllas på Israel]
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar